Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Vastaanotolle hakeutuvat yksilöasiakkaat monenlaisissa elämäntilanteissa ja -ongelmissa. Sateenkaarisohvan vastaanotolla on mahdollista ratkoa ja selvitellä asiakkaan ongelmia ja vaikeuksia niin pitkäkestoisessa terapiakontaktissa kuin lyhytterapeuttisessa työskentelyssäkin. Etenemisestä sovimme yhdessä, arvioinnin jälkeen.

 

Tyypillisiä vastaanotolla käsiteltäviä teemoja voivat olla esimerkiksi masentuneisuus ja mielialan lasku, ahdistuneisuus, paniikinomaiset tuntemukset, ihmissuhdevaikeudet, jännittäminen ja sosiaaliset pelot, itsetunto-ongelmat sekä univaikeudet. Joitakin ihmisiä askarruttavat myös esimerkiksi päihteiden käyttöön liittyvät asiat, seksuaalisuuteen liittyvät huolet, yksinäisyys tai eristäytyneisyys, coming out -pohdinnat tai syömisen ongelmat. Joistakin tuntuu siltä, että elämässä on ottamassa riippuvuutta muistuttavalla tavalla ylivallan esimerkiksi (raha)pelaaminen, työnteko, kuntoilu, seksi tai pornografia. Jotkut haluavat pohtia omaa identiteettiään laajemmin ja ns. tutustua omaan itseensä. Myös fyysiseen sairastamiseen tai sairastumiseen liittyvät huolet ja murheet voivat nousta keskiöön. Joskus taas keskusteluapua tarvitaan yllättävissä elämän kriisitilanteissa, kun jotakin omaa elämää järkyttävää on yllättäen tapahtunut.

 

Oli miten oli, Sateenkaarisohvan vastaanotolla  uskaltaa ja kehtaa puhua luottamuksellisesti, ei-tuomitsevassa ympäristössä mistä tahansa omasta ongelmat – siis mistä tahansa. Jokaisen ihmisen ongelmat ovat ainutlaatuisia ja yksilöllisiä. Joskus ne ovat liiallisia yksin kannettaviksi ja eteenpäin päsemiseen tarvitsee ulkopuolista apua. Kaikesta ei tarvitse selvitä yksinään. Ihminen voi voittaa vain sellaisia ongelmia, joiden käsittelyyn hän tarttuu!

 

Ota yhteyttä ja tiedustele vastaanottoaikaa. Kaikki yhteydenotot ja asiakkuudet ovat luottamuksellisia ja vastaanottotyöskentelyn ohjenuorana on Suomen Psykologiliiton asettamat psykologien ammattieettiset säännöt

http://www.psyli.fi/tietoa_psykologeista/psykologin_ammattietiikka

 

 

 

 

 

kuva: Jim Bendon